Haziran 2022

2022 yılının Haziran ayından kişisel notlar.

2 Haziran 2022

  • Haziran’la birlikte memlekete bir şeyler oldu. Sokaklarda cinsel ilişkiye girenler mi dersin, taksimde kendini yakanlar mı dersin, rte denen şahsın canlı yayında gezicilere sürtük demesi mi dersin daha neler neler… Dolar 16,5 oldu. Elektriğe, doğalgaza ve her şeye tüm hızıyla zam gelmeye devam ediyor. Millet kafayı yemiş gibi… Daha ne kadar böyle devam edecek bilmiyorum.

7 Haziran 2022

  • Bugün nihayet çoktandır hazırlamak istediğim eski türkçe sözlüğü bitirdim. Henüz çok fazla kelime yok ama bir yerden başlamak gerekiyor. Bazı kitapları okurken oldukça gerekiyor. İnternette arattığımda da reklamlı karışık kuruşuk web siteleriyle uğraşmaktansa olabildiğince basit bir şeyler yapmaya çalıştım. omerify.com/sozluk adresinde.
  • Dolar 17, altının gramıda 1000 lirayı geçmiş. Günden güne fakirleşmeye devam. Geçen gün Apple tüm ürünlerine zam yapmış. Daha alalı bir ay olmayan macbook pro’ma 10bin tl’den fazla zam gelmiş ve resmi sitesinde 52 bin tl’den satılıyor. Ortam çok kötü. Ne yapmak lazım bilemiyorum. Bazen ihtiyacım olmasa da ilerde lazım olur diye bir şeyler almayı düşünüyorum ama sonra geleceğin ne kadar karanlık olduğunu bilemediğim için vazgeçiyorum. Tabi bunlar ufak dertler. Bugün bence fakirlik sınırı 30bin tl’yi geçmiş durumda. İnsanlar yeteri kadar kaliteli beslenemiyor. En basitinden öğrenciyken yediğimiz tavuk döner ve patso gibi yiyecekler bile 40 tl’den başlıyor. Bundan bir kaç yıl önce kadıköy meydandaki büfelerde tavuk döner ayran ikilisi 5 lira falandı.

10 Haziran 2022

  • Bugün bir kaç videoya denk geldim. Akp’den ayrılanlara bile akp yüzünden öyle tepkiler var ki, seçim yaklaştıkça akplilerin sokağa nasıl ineceğini merak ediyorum. Çok büyük tepkiler hatta olaylar çıkabilir. Gerçi artık tebdili kıyafet dolaşıyorlar 😉

12 Haziran 2022

  • Bugün ilk blender renderını aldım. Alt tarafı biraz şekilsiz bir çay bardağı oldu ama sonuçta ilk adım. Benim için büyük insanlık için neredeyse yok hükmünde olan bir adım.

15 Haziran 2022

  • Sahibinden’de kullanmadığım fotoğraf makinesini satmak gafletinde bulundum ve gelen sorular saçma muhabbetler yüzünden silmek zorunda kaldım. Gerçekten hiç çekilmiyor. Buradan para kazanan satıcılar varsa sabır konusunda oldukça yetenekli olmalılar.

19 Haziran 2022

  • Bakmayalı bitcoin fiyatları dibe vurmuş. Btc 18bin eth 900 dolarlara kadar inmiş. Ekran kartları piyasaya çıkmaya başlamış. İkinci ellerin fiyatları düşmüş. Yani kripto camiasında her şey yolunda gidiyor. İnşallah daha da düşer de böylece önümüzdeki aylarda bir rtx 3080 sahibi olabilirim belki. Bu arada şu kriptoculara hiç acımıyorum. Daha da beter olmaları dileğiyle…
  • Bugün yani dün bir short video kaydettim. Asmr style. Aslında insanlar olarak tüm saçmalıkları artık keselim gibi bir alt metni var ama sanırım benden başka kimse bunu anlayamayacak. Bundan sonra böyle…

26 Haziran 2022

  • İçimden bir ses önümüzdeki bir yılın son elli yılın en önemli zamanı olacağını söylüyor.
  • Sedat Peker yine gündeme damga vurdu. Daha önce akp mv adayı olan ve şu an büyük bir şirketin ceo’sunun akıl almaz bir videosunu retweet etti. Ya da sızdırdı artık orasını bilemiyorum. Ama kim bilir elinde daha nasıl videolar var diye düşünmeden edemiyor insan. 1 saatte bir milyon görüntülenmeyi geçmiş be ya… İzlesen bir türlü izlemesen başka türlü. Ben kesinlikle izlemeyin derim. Bu aralar gündemden uzak durmak akıl sağlığı için daha mantıklı.

30 Haziran 2022

  • Zamanın ufacık hayatlarımız gibi parçalanıp değersizleştiği bir ay daha bitti. Ama aslında bizi bitirene kadar kendi bitiyor gibi gözüken bir tuzağın içinde yaşadığımız başka bir ay. Ne sıcak ne de soğuk bir ay. İçten içe çürüdüğüm başka bir ay…

Bir yanıt yazın